به گزارش مهر حجت الاسلام حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش "برند برتر، کیفیت برتر" که در سالن همایش های این مرکز برگزار شد با اشاره به نامگذاری سال 91 به عنوان سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی اظهار داشت: حقیقتا تولید پایه و اساس قدرت در کشور است اگر میخواهیم به توسعه دست یابیم و جایگاه خوبی را در نظام اقتصادی به دست آوریم باید به تولید بها دهیم.
وی با بیان اینکه تولید با شعار و تیتر درست نمیشود، افزود: ما باید شرایط لازم را برای تولیدکنندگان فراهم کنیم ضمن آنکه باید امنیت نیز در تولید مورد توجه قرار گیرد. منظور از امنیت آن است که آرامش برای تولیدگران فراهم شود همچنین باید به این نکته اشاره کرد که برای فراهم شدن آرامش در جامعه باید به قانون و قانونگرایی تمکین کرد. اگر به قانون تمکین کنیم آرامش در جامعه نیز به وجود میآید.
روحانی با طرح این پرسش افزود: تولیدکنندگان با چه امنیتی میتوانند در داخل سرمایه گذاری کنند مقررات امروز در تعرفه مشخص نیست روزی تعرفه را 150 درصد اعلام میکنند و فردای همان روز تغییر میکند. این تغییر تعرفه را در حوزه شکر به خوبی دیدیم. تعرفه آن 150 درصد اعلام شده بود و چند روز بعد 4 درصد رشد یافت.
رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنانش ارتباط با جهان را بسیار مهم ارزیابی کرد و با تاکید بر اینکه باید ارتباط خوبی با کشورها برقرار کنیم، اظهار داشت: نحوه ارتباط ما با کشورها مشخص نیست امروز با بعضی از کشورها دوست صمیمی هستیم، فردا رقیب و پس از آن متخاصم و دشمن میشویم. مگر رابطه با دنیا هوس است که هر ساعت به یک سمت و سو حرکت کنیم.
وی عرصه دیپلماسی را هنرمندانه عنوان کرد و گفت: حقیقتا سیاست خارجی نیاز به علم و هنر دارد و دیپلماسی سلیقه و شعار نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اداره مملکت با سخنرانی حل نمیشود اداره کشور نصیحت نمیخواهد، باید کار کرد همه باید به سمت تولید حرکت کنیم باید کاری صورت گیرد تا تولید به صرفه و با امنیت باشد اگر این اقدام صورت گیرد مردم خود به دنبال تولید میروند و دیگر نیاز به شعار نیست. باید موانع تولید را برطرف کنیم تا محیط مناسب برای تولیدکنندگان آماده شود.
به گفته روحانی تولید و سرمایه نیاز به منزلت اجتماعی دارد ثروت ملی قدرت ملی شناخته میشود پرستیژ یک کشور است و باید به ثروت ملی و سرمایه دار بها داد.
وی گفت: متاسفانه مفهوم غلطی از سرمایه و سرمایه دار ارائه شده است، عدهای سرمایه داران را به معنای تروریست اقتصادی و یا زالوصفت معرفی میکنند که این به هیچ وجه قابل قبول نیست. امروز باید هم به کارگر و هم به سرمایه دار بها داد. اگر سرمایه دار نباشد کاری هم تولید نمیشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت اگر تولید رقابتی نشود با ثبات نیز نخواهد شد.
روحانی در ادامه با بیان اینکه دولت باید با برنامه و اجرای دقیق حرکت کند، افزود: در کشور ما دولت پا را فراتر گذاشته است. نمایندگان پیش از این اعلام کرده بودند که بانک مرکزی ارز را وارد بازار نکند اما مورد توجه واقع نشد و دیدیم چه اتفاقاتی به وجود آمد. در حالیکه ما در کشور قانون و مقررات داریم و باید همه به آن توجه کنیم.
وی گفت: مشکل ما در نحوه اجرا است مگر کسی با اجرای قانون یارانهها مخالف بود. همه با اجرای این قانون موافق بودند اما قانون یارانهها چگونه اجرا شد!
روحانی خاطر نشان کرد: قرار بود بخشی از پول یارانهها به حمایت از بخش تولید واریز شود اما چه شد؟
وی گفت: رشد نقدینگی در کشور ما بیحساب و کتاب است در این هفت سال رشد نقدینگی ما چقدر بود؟ رشد نقدینگی ما 6 برابر شده است. آیا واقعا در قانون یارانهها آنچه که قانون گفت اجرا شد یا سلیقههای شخصی مورد توجه قرار گرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: چه بگویم که اقتصاد کشور هر روز به سمت و سوی سیاست داخلی و خارجی میرود.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در ادامه به اهمیت و نقش سفارتخانههای کشورمان در خارج از کشور پرداخت و افزود: برخی بر این باورند که در سفارتخانههای ما فقط باید پرچم کشورمان برافراشته باشد در حالیکه ما سفارتخانههایی را میخواهیم که زمینه تولید ما را در بازار کشورهای دیگر فراهم کنند. زمینه روابط ما را با کشورها به خوبی برقرار کنند تا بتوانیم به بازار هدف دست یابیم. اگر میخواهیم در عرصه سیاست خارجی کشورمان را بخوبی معرفی کنیم نیاز به تبلیغ خود داریم در این تبلیغ باید کالاهای خوب را به کشورهای دیگر معرفی کنیم. نباید فقط شعار داد اگر این کار صورت گیرد و کالاهای خوب وارد کشورهای دیگر شود آبروی کشور ما حفظ میشود.
روحانی تاکید کرد: شک نکنید که ما میتوانیم تمام بازار کشورهای دیگر را در اختیار بگیریم. بنده معتقدم ما این توانایی را داریم که بتوانیم تمام بازار پوشاک اروپا را فتح کنیم و به راحتی بازار حلال را در اختیار خود قرار دهیم امروز فضای حلال فقط برای مسلمانان نیست غیرمسلمانان نیز دنبال قضای حلال هستند بر این اساس با کلمه حلال میتوان این بازار را فتح کرد. فتح بازار حلال به معنای تبلیغ شریعت و اسلام است.
دبیر سابق شورای امنیت ملی افزود: درست است که دشمن به ما فشار میآورد، درست است که ما نیاز به اقتصاد مقاومتی داریم اما آیا خودمان به ملتمان فشار وارد نمیکنیم؟ نقدینگی را چه کسی بالا برده؟
وی گفت: با این مشکلاتی که پیش روی ما قرار گرفته است فقط باید به فکر ملت باشیم اگر از کارشناسان استفاده میکردیم این مشکلات بوجود نمیآمد. باید قبول کرد که ما امروز مشکل اقتصادی و مشکل سیاست خارجی داریم، بالاتر از این اینکه مشکل سرمایه اجتماعی نیز داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این پرسش را مطرح کرد که آیا مسئولان ما درد مردم را درک میکنند؟، درد مردم را میگویند؟ اگر میگویند برنامهای را برای حل معضلات این مشکلات ارائه دهند. حقیقتا با این مشکلات میخواهیم به کجا برسیم؟
روحانی ادامه داد: ما سال 85 تحریم نبودیم اما زمانی که تحریمها شروع شد برای این تحریمها چه برنامهای را در نظر گرفتیم آیا واقعا به فکر اقتصاد مقاومتی بودیم.
روحانی افزود: اگر مردم بدانند که مسئولان مشکلات و معضلات آنها را میفهمند و دلسوزانه راه حل ارائه میدهند از مشکلات عبور می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دوران شعار و درشت گویی به پایان رسیده است، تصریح کرد: مردم از اینکه فقط حرف میشنوند خسته شدهاند مردم از اینکه یک عده میآیند فقط یک طرفه سخن میگویند و به مسائل دیگر که مهم هم هست اشاره نمیکنند، خسته شدهاند. مردم از آنهایی که میآیند آمارهای دقیقی ارائه نمیدهند خسته شدهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مردم دلار نمیخواهند صداقت و برنامه میخواهند ما نیاز به نوکر نداریم نیاز به مدیر داریم. ما نیاز به نوکر مدیر داریم، نه نوکر خالی. تنها نوکر بودن کافی نیست.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: متاسفانه یک عده آمدند و کارشناسان را منزوی کردند پس از منزوی کردن کارشناسان و مدیران دیدیم که چه فسادی بوجود آمد. البته امیدوارم دستگاه قضایی این شهامت را پیدا کند تا دانه درشتها را پای میز محاکمه بیاورد. البته این اقدام از سوی دستگاه قضا صورت نگرفته است.
روحانی با بیان اینکه ما باید شرایط خود را با دنیا مناسب کنیم، افزود: اگر این اقدام صورت گیرد و شرایط خوبی در داخل و خارج از کشور فراهم شود، تولید نیز به خوبی محقق خواهد شد و ما میتوانیم با این تولید به ایرانی بودن خود افتخار کنیم که میتوانیم به تولید ملی، سرمایه و کار ایرانی دست یابیم.